Αυτά είναι τα beauty προϊόντα που δεν πρέπει ποτέ να μοιράζεστε με τις κολλητές σας!

Αυτά είναι τα beauty προϊόντα που δεν πρέπει ποτέ να μοιράζεστε με τις κολλητές σας!

Για το σωστό καθαρισμό των πινέλων αλλά και του beauty blender σας έχουμε πει τα πάντα.

Εκείνο που πρέπει όμως να σας υπενθυμίσουμε επίσης είναι πως τα beauty προϊόντα σας δεν πρέπει ποτέ να τα μοιράζεστε με τις κολλητές ή την αδερφή σας.

Οι make up artists τονίζουν πάντα τη συγκεκριμένη λεπτομέρεια αφού κρύβει κινδύνους οι οποίοι δεν είναι πάντα αθώοι.

Και μάλιστα είναι 5 προϊόντα τα οποία πρέπει να βγαίνουν από το νεσεσέρ σας αποκλειστικά για εσάς.

 

Οτιδήποτε βρίσκεται σε βαζάκι: Σκιές, lip balm, lip gloss ή eyeliner. Συνήθως όποιο προϊόν βρίσκεται στη συγκεκριμένη συσκευασία το απλώνουμε με τα δάχτυλα. Αυτό σημαίνει ότι βακτήρια και μικρόβια τοποθετούνται κατευθείαν στο πρόσωπο, τα μάτια ή τα χείλη. 

Μάσκαρα: Από τη στιγμή που το βουρτσάκι θα βγει από τη συσκευασία και θα ακουμπήσει τις βλεφαρίδες, τα βακτήρια έχουν μείνει επάνω σε αυτό και στη συνέχεια θα κλειστούν μέσα στη συσκευασία. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που οι make up artists χρησιμοποιούν πάντα βουρτσάκια μίας χρήσης.

Pressed Powder: Η πούδρα σε compact είναι επίσης ένα από τα προϊόντα που δεν πρέπει να δανείζετε ή να δανείζεστε. Οι πούδρες όπως και οι σκιές μπορούν να μεταφέρουν μικρόβια ειδικά αν χρησιμοποιηθεί το πινέλο ή το σφουγγαράκι της συσκευασίας. 

 

Πινέλα: Το γνωρίζετε ήδη. Το σωστό είναι να καθαρίζετε τα πινέλα σας μετά από κάθε χρήση και ακόμη καλύτερα να τα έχετε προστατευμένα σε θήκες.

Κραγιόν και lip gloss: Κρατήστε τα για τον εαυτό σας μόνο. Eιδικά οι φόρμουλες που έχουν ρευστή μορφή είναι πηγή βακτηριδίων χάρη στην υγρή και τζελ μορφή τους.

demys blog