Φορώντας αυτό το χρώμα στη συνέντευξη για δουλειά μπορείς να κερδίσεις τη θέση που επιθυμείς

Φορώντας αυτό το χρώμα στη συνέντευξη για δουλειά μπορείς να κερδίσεις τη θέση που επιθυμείς


Και τα πάντα είναι θέμα ψυχολογίας και πρώτης εντύπωσης.



Όταν προετοιμαζόμαστε για κάποια συνέντευξη για δουλειά, οι παλμοί της καρδιάς μας χτυπάνε κόκκινο, καθώς το άγχος είναι πολύ και οι αμφιβολίες σχετικά με το κατά πόσο θα καταφέρουμε να εντυπωσιάσουμε καταφέρνουν να κάνουν την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη.

Σύμφωνα με την επιστήμη, όμως, δεν έχουμε τον παραμικρό λόγο να αγχωνόμαστε, καθώς υπάρχει ένα σχεδόν «μαγικό» τρικ που θα μας βοηθήσει να παρουσιαστούμε στον υποψήφιο εργοδότη μας με τον πιο κατάλληλο τρόπο.

Και αυτός έχει να κάνει με το στυλ μας. Μην πάει το μυαλό σου, φυσικά, στην τελευταία λέξη της μόδας, μα στο χρώμα που θεωρείται πάντα safe και απόλυτα classy. Και αυτό δεν είναι άλλο από το διαχρονικό και κολακευτικό για κάθε σωματότυπο μαύρο.

Πώς σχετίζεται, όμως, το μαύρο χρώμα στα ρούχα με την καλή εντύπωση που δίνουμε στον άνθρωπο ή την ομάδα ανθρώπων που θα μας κάνει τη συνέντευξη;

Η λέξη κλειδί είναι… «αυτοπεποίθηση». Σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα που διεξήχθη με τη βοήθεια 1.000 εθελοντών, το μαύρο χρώμα είναι εκείνο που σύμφωνα με το 64% των ανδρών και το 48% των γυναικών, αποπνέει την περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Χαρακτηρίστηκε, μάλιστα, ως «σοβαρό και αξιόπιστο», με όσες το επιλέγουν να αφήνουν τις καλύτερες των εντυπώσεων στον χώρο. Κατά κοινή ομολογία, πάντως, τα έντονα χρώματα –όπως το κόκκινο ή το κίτρινο- θεωρούνται απαγορευμένα για την περίσταση.

Είναι πολύ σημαντικό να αισθανόμαστε όμορφα με αυτά που φοράμε, ωστόσο θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως δεν μας βοηθά ιδιαίτερα η εκκεντρικότητα και γενικότερα η όποια προσπάθεια να βρεθούμε στο επίκεντρο.

demys blog