Υπερσοκολατένιο υγρό cake χωρίς αλεύρι

Υπερσοκολατένιο υγρό cake χωρίς αλεύρι

Πιο σοκολατένιο δεν γίνεται… 

Υλικά που θα χρειαστούμε

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

120 γρ. ανάλατο βούτυρο

80 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

¼ κ.γλ. αλάτι

1 κ.γλ. καφέ espresso σε σκόνη

2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

3 μεγάλα αυγά

50 γρ. κακάο σε σκόνη

Για την επικάλυψη

180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

120 γρ. κρέμα γάλακτος

How to

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 19

0 βαθμούς και βουτυρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα για cake διαμέτρου 20 εκ. Καλύπτουμε τη βάση της με αντικολλητικό χαρτί.

Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και το βούτυρο. Μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, τον καφέ σε σκόνη και τη βανίλια.

Μόλις ομογενοποιηθούν, ρίχνουμε τα αυγά και το κοσκινισμένο κακάο. Ανακατεύουμε ίσα ίσα να ενωθούν, όχι παραπάνω.

Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 25 λεπτά.

Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, αφήνουμε σε ειδική σχάρα να κρυώσει ελαφρώς και ξεφορμάρουμε.

Γλασάρουμε με τη σοκολάτα και σερβίρουμε.

Για το γλάσο

Σε ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά βάζουμε την κρέμα γάλακατος και την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

demys blog