Το μεγάλος λάθος στη σχέση που οδηγεί τα περισσότερα ζευγάρια σε ισχυρούς τσακωμούς

Το μεγάλος λάθος στη σχέση που οδηγεί τα περισσότερα ζευγάρια σε ισχυρούς τσακωμούς

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορούν να οδηγήσουν ένα ζευγάρι σε μεγάλες εντάσεις που μπορεί ακόμα και να αποβούν μοιραίες για τη σχέση του: Από τη ρουτίνα και τα μη κοινά γούστα, μέχρι την έλλειψη επικοινωνίας και τη διαφορετική οπτική όσον αφορά στο μέλλον της κοινής του πορείας.

Κι όμως, κανένας από αυτούς τους παράγοντες δεν έχει χαρακτηριστεί ως η αιτία για τους μεγαλύτερους τσακωμούς μεταξύ δύο συντρόφων.

Νέες αμερικανικές έρευνες καταλήγουν στο συμπέρασμα πως η μεγάλη δοκιμασία για τη σχέση έρχεται μόλις το ζευγάρι αποφασίσει να συζήσει. Κι αυτό διότι τη στιγμή εκείνη ένα μεγάλο ποσοστό, λέει το «ναι» στο νούμερο ένα λάθος της συμβίωσης.

Και αυτό δεν είναι άλλο από το κοινό ταμείο.

Το να μπεις στη διαδικασία να μοιράζεσαι τα έξοδα του σπιτιού, του αυτοκινήτου και όλων των άλλων υποχρεώσεων χρησιμοποιώντας χρήματα όχι από προσωπικό σου λογαριασμό, αλλά από έναν κοινό, σίγουρα αποτελεί πρόβλημα.

Κι αυτό διότι το κοινό ταμείο προϋποθέτει πλήρη γνώση των οικονομικών του ενός συντρόφου από τον άλλο, με αποτέλεσμα τα πάντα να είναι πλέον «και των δύο». Πέρα από το ότι με τον τρόπο αυτό χάνεται το μυστήριο το οποίο η οικονομική ανεξαρτησία διατηρεί, ο κοινός λογαριασμός φέρεται να είναι υπεύθυνος για το αίσθημα πίεσης και έλλειψης ελευθερίας που συχνά ταλαιπωρεί τα ζευγάρια.

Οι μεγάλες εντάσεις δε, προκύπτουν όταν ένας εκ των δύο συντρόφων αποφασίσει να… ξοδέψει κάτι παραπάνω για προσωπικά του έξοδα και κυρίως όταν «ξεχνά» να ενημερώσει. Είναι η στιγμή εκείνη που οι ανάγκες του ενός δεν γίνονται δεκτές από τον άλλο, με αποτέλεσμα το ζευγάρι να έρχεται αντιμέτωπο με δυσάρεστες καταστάσεις που θα είχε αποφύγει αν ο καθένας είχε τα εισοδήματά του σε διαφορετικό λογαριασμό.

Να που τελικά δεν είναι τυχαίο που οι σύμβουλοι σχέσεων συμβουλεύουν να μην ανοίγουμε τα χαρτιά μας στο οικονομικό κομμάτι πριν τον γάμο.