Τόσο σ3ξ την εβδομάδα χρειαζόμαστε σύμφωνα με την επιστήμη

Τόσο σ3ξ την εβδομάδα χρειαζόμαστε σύμφωνα με την επιστήμη

Υπάρχουν «πρέπει» στο σεξ;

Σύμφωνα με την επιστήμη, όχι. Αλλά η λέξη στην οποία θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία είναι το «χρειάζομαι». Και από άποψη ψυχολογίας και σε ότι αφορά στην υγεία μας.

Δεν είναι άγνωστο πως η ερωτική πράξη μας βοηθά να μειώσουμε σημαντικά τα επίπεδα στρες και τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης την ώρα που επίσης συμβάλει στην καλή λειτουργία της καρδιάς αλλά και τη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης καρκίνου του προστάτη και του μαστού. Ποια είναι, όμως, η ιδανική συχνότητα σεξ μεταξύ δύο συντρόφων;

Σύμφωνα με έρευνα της Amy Muise του Πανεπιστήμιο York του Καναδά, ιδανική συχνότητα θεωρείται το εβδομαδιαίο σεξ. Όπως αναφέρει, η ερωτική πράξη μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετή για να ενεργοποιήσει το σώμα μας και να βελτιώσει τη διάθεσή μας,ενώ παράλληλα η τονίζει πως το κάθε ζευγάρι θα πρέπει να λειτουργεί όπως αισθάνεται καλύτερα.

Άλλωστε, καμία έρευνα δεν έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως η καθημερινή σεξουαλική επαφή θα μπορούσε να δημιουργήσει οποιοδήποτε πρόβλημα.

«Το σεξ σχετίζεται με την αίσθηση μεγαλύτερης ικανοποίησης σε μια σχέση», λέει η ίδια χαρακτηριστικά. Το πραγματικά ανησυχητικό της όλης υπόθεσης είναι το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σημαντική μείωση στις ετήσιες επαφές των παντρεμένων ζευγαριών.

Όπως αναφέρει η καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιεγκο Jean Twenge, τα παντρεμένα ζευγάρια κάνουν σεξ 16 φορές λιγότερες κάθε χρόνο που περνάει. Ποσοστό που μόνο ενθαρρυντικό δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί, κυρίως αν σκεφτούμε πως όταν η σχέση περνά στο στάδιο της ρουτίνας, τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο.

Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε στο μυαλό μας, είναι σύμφωνα με τους ειδικούς, πως είναι το σεξ τουλάχιστον τέσσερις φορές τον μήνα είναι πολύ σημαντικό για τη σωματική και την ψυχική μας υγεία.