Τα 5 πιο συχνά λάθη που κάνεις στην αρχή μιας σχέσης και πρέπει ν’ αποφύγεις

Τα 5 πιο συχνά λάθη που κάνεις στην αρχή μιας σχέσης και πρέπει ν’ αποφύγεις

Όταν κάνουμε μια νέα σχέση συνήθως βαδίζουμε λίγο... στις μύτες των ποδιών μας. Είμαστε διακριτικοί, εκνευριστικά ευγενικοί και πολλές φορές δεν αναγνωρίζουμε ούτε εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας.

 

Λογικό δεν είναι όμως; Μόλις ξεκινάμε μια κοινή πορεία με έναν άνθρωπο που δε μας ξέρει καλά. Δεν ξέρει την καλή και την κακή μας πλευρά και μπορεί εύκολα να παρεξηγήσει κάτι που θα πούμε ή κάνουμε, το οποίο ο κολλητός ή ένας καλός μας φίλος δε θα παρεξηγούσε ποτέ.

Ίσως να είναι ο φόβος της μοναξιάς και η ανασφάλεια ότι θα τον χάσουμε αν ξεστομίσουμε τη λάθος κουβέντα ή συμπεριφερθούμε με κάποιον τρόπο τον οποίο ο άλλος δε θα βρει αποδεκτό. Το μόνο σίγουρα πάντως είναι ότι, πολλές φορές πέφτουμε στην παγίδα να μη δείχνουμε τον αληθινό εαυτό μας ή να δρούμε με... υπερβολικό ζήλο.

Ας δούμε παρακάτω τα 5 key points που πρέπει να προσέξουμε όταν κάνουμε μια νέα σχέση!

Γυναίκα και άνδρας σε νέα σχέση
Cody Black/Unsplash

Κάνε μου like, like, like

Είναι απόλυτα λογικό όταν ξεκινάτε ένα καινούριο ρομάντζο, να επικρατεί ο ενθουσιασμός και ο ερωτισμός, που σας σπρώχνουν να αναζητάτε συνεχώς την παρέα του άλλου. Να του στέλνετε μηνύματα, να του τηλεφωνείτε σε κάθε ευκαιρία, να του κάνετε like και σχόλιο καρδούλα σε ό,τι και να ανεβάζει στα social media και γενικά να κάνετε αισθητή την παρουσία σας σε κάθε ευκαιρία. Οκ, καταλαβαίνουμε ότι είναι κάτι φρέσκο και συναρπαστικό, απλώς πρέπει να αφήνετε και τον άλλον να αναπνεύσει και λίγο και να μη δίνεται την εντύπωση ότι είστε clingy, δηλαδή ότι κολλάτε σε κάποιον. Δε λέμε να καταπιέζεστε, απλώς αφήστε τον να σας αναζήτησε κι εκείνος καμιά φορά.

Thank you, next

Συνήθως αυτό συμβαίνει όταν έχουμε βγει μόλις από μια μεγάλη σχέση και γνωρίζουμε ένα καινούριο άτομο. Περιμένουμε όλα από την αρχή να λειτουργούν ρολόι, χωρίς γκρίνια και προβλήματα, λες και με έναν μαγικό τρόπο, η μοίρα, ο Θεός, το κισμέτ, μας ένωσε με έναν αόρατο δεσμό. Αν δε συμβαίνει αυτό, απογοητεύεστε! Spoiler alert: δεν μπορείς να συγκρίνεις μια σχέση από δύο ετών και άνω με ένα φλερτ μηνών. Η οικειότητα δεν έχει ακόμα καλλιεργηθεί, μαθαίνετε ο ένας τα χούγια του άλλου και ακόμα είστε στα θεμέλια της σχέσης. Οπότε, πρέπει να κάνετε υπομονή, ώστε να φτάσετε σε σημείο να κυλούν όλα ομαλά.

Γυναίκα και άνδρας σε νέα σχέση
Vladimir Kudinov/Unsplash

Ναι, αλλά είναι καλό παιδί

Εντάξει, δε λέμε ότι το σεξ είναι το παν, αλλά όταν η συζήτηση έρχεται σε ένα ζευγάρι, αν δεν υπάρχει επαφή, τότε (sorry) είστε μάλλον φίλοι. Δεν εννοούμε φυσικά να τον χωρίσετε μετά από μερικές αποτυχημένες προσπάθειες, αλλά αν βλέπετε ότι το θέμα θέλει δουλίτσα, μην το αγνοείτε μόνο και μόνο επειδή περνάτε καλά εκτός κρεβατοκάμαρας, γιατί κάποια στιγμή αυτό θα σας καταπιέσει. Βρείτε αυτό που φταίει και ύστερα από έναν-δυο μήνες, συζητήστε το διακριτικά, αλλά ξεκάθαρα. Κάνει άγαρμπες κινήσεις, δεν κάνει κάτι που σας αρέσει ή μήπως δεν υπάρχει συχνή επαφή; Μιλήστε ανοιχτά, αφού με την ειλικρίνεια χτίζονται οι μακροχρόνιες σχέσεις.

Όσο έχω εσένα, δεν έχω ανάγκη κανέναν

So cute! Δε θα βαρεθείτε, όμως, να βλέπετε ο ένας το πρόσωπο του άλλου, αν βγαίνετε μόνο οι δυο σας ή μένετε συνέχεια στο σπίτι; Πιθανότατα στην αρχή να μην μπορείτε να ξεκολλάτε ο ένας από τον άλλον -καλό αυτό- αλλά από ένα σημείο και μετά, μην ξεχνάτε την κοινωνική σας ζωή. Επαναφέρετε τα χόμπι και τις αθλητικές δραστηριότητες στην καθημερινότητά σας, «θυμηθείτε» τους φίλους σας και κανονίστε έξοδο -είτε με τον καλό σας είτε μόνο με την παρέα σας.

Allef Vinicius/Unsplash

Ό,τι θες εσύ αγάπη μου

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε (κι έχω κάνει κι εγώ πολλές φορές) είναι να αφήνουμε τον άλλον ν’ αποφασίζει, ώστε να φανούμε καλοπροαίρετοι και συμπαθητικοί, με τον φόβο ότι, αν δε λέμε «ναι σε όλα» θα μας αφήσει στα κρύα του λουτρού. Ε, λοιπόν, newsflash, κανένας δε θέλει έναν σύντροφο που να μη λέει την άποψή του. Αν δε σας αρέσει το αγαπημένο του στέκι, να του το πείτε και να βρείτε μαζί ένα νέο spot για να βγαίνετε. Αν δεν πέτυχε την ομελέτα, πείτε του τι έκανε λάθος, ώστε το επόμενο πρωινό που θα σας σερβίρει στο κρεβάτι να είναι γευστικό. Αν σας έστησε μισή ώρα, να του κάνετε παράπονο και να του πείτε ότι πρέπει να ειδοποιεί αν του συμβαίνει κάτι. Είμαστε όντα με προσωπικότητα και αν κάποιος δεν μπορεί να την αντέξει, τότε it wasn’t worth it. Sorry, not sorry!

bovary.gr

demys blog