Τι φανερώνει ότι βουλιάζετε σε μια σχέση που δεν σάς αξίζει;

Τι φανερώνει ότι βουλιάζετε σε μια σχέση που δεν σάς αξίζει;

Οι ισορροπίες είναι λεπτές!

Σε μια σχέση, είτε μιλάμε για γάμο είτε για κάτι πιο χαλαρό, ανεξαρτήτως διάρκειας η χημεία πολλές φορές μπορεί να αποδειχθεί απατηλή. Ποια είναι, λοιπόν, τα σημάδια που φανερώνουν πως μια σχέση οδεύει προς το τέλος της, έχοντας καταντήσει ανθυγιεινή και για τους δύο;

Υποστήριξη

Όταν συνειδητοποιείτε ότι στα δύσκολα ζητήματα που προκύπτουν, είτε πρόκειται για επαγγελματικά είτε για συναισθηματικά προβλήματα, ο σύντροφός σας δεν είναι το πρώτο άτομο στο οποίο θα προστρέξετε για βοήθεια, τότε τα πράγματα κάπως έχουν αρχίσει να μην σάς καλύπτουν.

Κοινωνικές συναναστροφές

Όταν παρατηρείτε ότι ο σύντροφός σας έχει πάψει πλέον να επιθυμεί να τον συνοδεύσετε σε οικογενειακές, επαγγελματικές ή φιλικές συναντήσεις του, τότε, ίσως να έχει πάρει ήδη τη… δύσκολη απόφαση του χωρισμού και βρίσκεται σε στάδιο επεξεργασίας. Αυτό, βέβαια, ισχύει εάν προηγουμένως επέμενε να τον συνοδεύσετε.

Τα αμοιβαία οφέλη

Όταν έχει περάσει εύλογο χρονικό διάστημα και συνειδητοποιείτε ότι δεν έχετε επωφεληθεί σε κανέναν τομέα από τη σχέση σας με τον σύντροφό σας. Εάν δεν έχετε υιοθετήσει καμία συνήθειά του, όταν δεν έχετε μάθει τίποτα από όσα τον/την απασχολούν, τότε μάλλον βρίσκεστε σε μια ανθυγιεινή σχέση που δεν σάς προσφέρει απολύτως τίποτα, παρά μόνο θρέφει τον εγωισμό σας.

Οι αμοιβαίες… καταστροφές

Αντίθετα, εάν παρατηρήσετε ότι έχετε υιοθετήσει όλες τις αρνητικές συνήθειες του/της συντρόφου σας ή εάν αμοιβαία έχετε βουλιάξει στην ανία και την πλήξη, έχετε αρχίσει το κάπνισμα, το ποτό ή οποιαδήποτε άλλη κακή συνήθεια, τότε μάλλον η σχέση σας περισσότερο καταστροφική παρά ευεργετική είναι.

Οι επικρίσεις

Φράσεις όπως «μού αρέσεις έτσι ακριβώς όπως είσαι» κ.ο.κ., έχουν πλέουν αντικατασταθεί από άλλες που επισημαίνουν τις αδυναμίες σας και τα αρνητικά σας στοιχεία, τότε μάλλον έχει εξασθενίσει το… αίσθημα. «Δείχνεις ταλαιπωρημένος», «Είναι καιρός να αρχίσεις γυμναστήριο» και άλλα τέτοια, είναι σημάδια που μάς δείχνουν την έξοδο.

Η αυτοεκτίμηση

Όταν αισθάνεστε χειρότερα με τον εαυτό σας σε σχέση με την περίοδο που υπήρξατε αδέσμευτοι, τότε αυτό είναι ένα άλλο σημάδι που φανερώνει πως, δυστυχώς, έχετε βουλιάξει σε μια ανθυγιεινή σχέση. Το να θεωρήσετε πως γι’ αυτό δεν ευθύνεται αποκλειστικά ο σύντροφός σας θα είναι λάθος, καθώς εάν σκέφτεστε τα πάντα λογικά, τότε μάλλον το έτερόν σας ήμισυ σάς έχει δώσει σημάδια για να αισθάνεστε ανασφαλείς.

Η απειλή

Όταν αισθάνεστε ότι μια πιθανή άρνησή σας για ένα καθημερινό ζήτημα, όπως λόγου χάρη μια τυπική έξοδος, θα επιφέρει αυτόματα και τη διάλυση της σχέσης, τότε κάθε άλλο παρά ασφαλής είναι η σχέση αυτή. Εάν φοβάστε ότι με το παραμικρό ο σύντροφός σας θα σάς εγκαταλείψει, τότε ήρθε η ώρα να αναλάβετε δράση. Αυτά είναι τα κυριότερα σημάδια που φανερώνουν ότι βρίσκεστε σε μια αρκετά στάσιμη σχέση που θα διαλυθεί ανά πάσα στιγμή. Υπάρχουν τρόποι να σώσετε αυτή τη σχέση; Κι αν ναι, ποια στρατηγική χρειάζεται;

olagiatingunaika.gr

demys blog