Μια επίδειξη μόδας του Dior από το 1949 - Δείτε το σπάνιο βίντεο

Μια επίδειξη μόδας του Dior από το 1949 - Δείτε το σπάνιο βίντεο Μια επίδειξη μόδας του Dior από το 1949 - Δείτε το σπάνιο βίντεο

Μια επίδειξη μόδας του Dior από το 1949 - Δείτε το σπάνιο βίντεο

Οοίκος Dior ανέσυρε από το αρχείο του και μοιράστηκε στο YouTube ένα σπάνιο, μικρού μήκους ντοκιμαντέρ για μια επίδειξη του από το 1949.  

Στο βίντεο με τον λιτό τίτλο «Υψηλή Ραπτική», το οποίο διαρκεί περίπου 14 λεπτά, εμφανίζεται ο ίδιος ο Christian Dior να σχεδιάζει τη νέα κολεξιόν ενώ ακολουθούν πλάνα από τη δημιουργία των ρούχων στο διάσημο ατελιέ του και το fitting με τα μοντέλα.   Το ντοκιμαντέρ καταλήγει με την παρουσίαση των ρούχων, σε μια επίδειξη που ελάχιστα θυμίζει τις σύγχρονες πασαρέλες.

Στον χώρο ενός σαλονιού του οίκου τα μοντέλα περπατούν παρουσιάζοντας τις δημιουργίες στις επίδοξες πελάτισσες. Εκείνες, καθισμένες σε απόσταση αναπνοής από τα μοντέλα, τινάζουν τα τσιγάρα τους στα ψηλά τασάκια-μια ιδιαίτερα vintage πινελιά.  

Το βίντεο είναι στα γαλλικά με διαθέσιμους υπότιτλους στα αγγλικά. Και χωρίς τις περιγραφές όμως το θέαμα είναι αρκετό για να σε αποζημιώσει.   Το 1949 ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη χρονιά για τον οίκο Dior. Δύο χρόνια μετά το ντεμπούτο του με το λανσάρισμα του περίφημου «New Look», ο Dior είχε αρχίσει να αποκτά μεγάλη φήμη και πέρα από τα σύνορα της Γαλλίας. Εκείνη τη χρονιά μάλιστα ήταν υπεύθυνος για το 5% των συνολικών εσόδων που είχε η χώρα από εξαγωγές.

 

Πηγή: www.lifo.gr

demys blog