Met Gala 2020: Αναβάλλεται λόγω κορωνοϊού

Met Gala 2020: Αναβάλλεται λόγω κορωνοϊού

Το Met Gala αναβάλλεται επ' αόριστον λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η απόφαση του Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης να αναβάλλει την προγραμματισμένη εκδήλωση που ήταν προγραμματισμένη για την πρώτη Δευτέρα του Μαϊου (φέτος στις 4/5) κρίνεται αναγκαία προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των προσκεκλημένων και του προσωπικού.

Μία εβδομάδα πριν το Μουσείο είχε ανακοινώσει πως κλείνει "μέχρι νεοτέρας" όταν δύο από τους υπαλλήλους του εμφάνισαν συμπτώματα κορωνοϊού. Χθες, μετά την εντολή των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) πως απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των πενήντα ατόμων για τις επόμενες οκτώ εβδομάδες, πήρε ακόμη πιο διαδραστικά μέτρα αναβάλλοντας όλες τις εκδηλώσεις έως 15 Μαΐου ανάμεσά τους και την μεγαλύτερη γιορτή της μόδας με φετινό θέμα "About Time: Fashion and Duration". 

Η ετήσια διοργάνωση του Met Gala δεν προσφέρει απλώς ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον κόκκινο χαλί με τα μεγαλύτερα ονόματα από τον χώρο της μόδας, του κινηματογράφου και της μουσικής αλλά βοηθά στη συγκέντρωση χρημάτων για τη χρηματοδότηση της λειτουργίας του Costume Institute.

demys blog