Η Νίκη Ζορμπά ήταν η πρώτη γυναίκα dj στην Πάτρα!

Η Νίκη Ζορμπά ήταν η πρώτη γυναίκα dj στην Πάτρα!

Δεν έχει να κάνει με το φύλο, αλλά με το πόσο πολλή ενέργεια και χρόνο δίνεις σε αυτό που κάνεις.

Αυτό σε κάνει καλύτερη. Είναι κάπως σπάνιο, ειδικά στην Ελλάδα, το να δεις σε νυχτερινό μαγαζί γυναίκα ή γυναίκες djs και, αν κάτι τέτοιο συμβεί, μας προκαλεί μεγάλο ενθουσιασμό! Αυτό συμβαίνει και με την αγαπημένη και γνωστή Πατρινή Νίκη Ζορμπά!

Ο λόγος για τη Νίκη Ζορμπά που για αρκετά καλοκαίρια στα τέλη της δεκαετίας του '70 επέλεγε μουσική στη ντίσκο "Τατιάνα"! Έχοντας λατρέψει οικογενειακά τον ήχο Ζorbas sounds,εργάστηκε εκεί και στην ντισκοτέκ της περιοχής, την "Τατιάνα" που λειτουργούσε στο ξενοδοχείο Αβέρωφ, το νυν Πόρτο Ρίο. Η ενασχόλησή της στην επιχείρηση με ηχητικά του πατέρα της (Ζorbas sounds), την έκανε να αγαπήσει τη μουσική και να ασχοληθεί με το χώρο,κάτι που την έκανε και την πρώτη γυναίκα dj στην Πάτρα. Απρόσμενα το καλοκαίρι του 1980 άγνωστοι έκλεψαν τα μηχανήματα και η ντισκο δεν ξαναλειτούργησε. Τα μηχανήματα ήταν τα πιο ακριβά που είχε ποτέ μαγαζί στην Πάτρα, όλα Bang  και Olufsen με την μοναδική αισθητική και την πανάκρινη τιμή τους(σε χιλιάδες δραχμές η αξία της βελόνας του πικ-απ).

Η Νίκη Ζορμπά θυμάται πάντα με νοσταλγία τα καλοκαίρια του '77, '78, '79,τότε που επέλεγε ντίκσο κομμάτια για τους θαμώνες του μαγαζιού.  Hits  της εποχής το "staying alive", "i was made for loving you" και άλλες πολλές επιτυχίες της εποχής στα τέλη των '70. Από τους πιο πιστούς θαμώνες στην "Τατιάνα", ο Σωτήρης Ζαχαράτος, ο Δημήτρης Δελαπόρτας και πολλοί άλλοι..

Μέσα σε έναν χώρο, κυρίως ανδροκρατούμενο συναντάμε και πάλι πίσω από τα decks, μετά από χρόνια τη Νίκη Ζορμπά. Μπορούμε να απολαμβάνουμε πλέον τις μουσικές της επιλογές, με αγαπημένα βινύλια ,κάθε Παρασκευή στο Ονήσιμον. Αξίζει να σημειώσουμε πως δεν υπάρχει άλλη  dj  στην Πάτρα που να παίζει μουσική σε βινύλιο