Φον ντε τεν: Τα μυστικά για να το απλώνετε τέλεια και το αποτέλεσμα να δείχνει πάντα φυσικό!

Φον ντε τεν: Τα μυστικά για να το απλώνετε τέλεια και το αποτέλεσμα να δείχνει πάντα φυσικό!

Κάθε φορά που απλώνετε το φον ντε τεν στο δέρμα σας επιθυμείτε τέλεια κάλυψη με φυσικό φινίρισμα.

Εκείνο δηλαδή που θέλετε είναι να αποκτήσετε την τέλεια όψη.Δυστυχώς όμως τις περισσότερες φορές δημιουργείτε μια μάσκα. Και κάπου εδώ έρχονται και πάλι οι make up artists για να σας δώσουν τη λύση.

Επιμένουν πως πρέπει να ακολουθήσετε 6 βασικούς κανόνες και όλα θα πάνε καλά.

Κανόνας 1ος: Δημιουργείστε τον σωστό καμβά

Η επιδερμίδα πρέπει να είναι απόλυτα καθαρή και σωστά ενυδατωμένη. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να απλώνετε μια sheet mask τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

 

Επιλέξτε την κατάλληλη ανάλογα με τον τύπο επιδερμίδας και τις ανάγκες σας. Καλό είναι να γνωρίζετε ότι το τριαντάφυλλο περιορίζει τη λιπαρότητα, η αλόη θεραπεύει την ξηρότητα και το πράσινο τσάι επουλώνει τις φλεγμονές.

Μετά τη μάσκα εφαρμόζετε την ενυδατική σας κρέμα κάνοντας απαλό μασάζ . Με αυτό τον τρόπο έχετε δημιουργήσει την τέλεια βάση.

Κανόνας 2ο: Primer

Oι make up artists είναι απόλυτοι: Χωρίς primer το φον ντε τεν δεν παραμένει στη θέση του. Το εφαρμόζετε στα hotspots του προσώπου, δηλαδή στα πλάγια σημεία της μύτης, στην φυσική γραμμή των μαλλιών, γύρω από τα χείλη και στο μέτωπο.

Κανόνας 3ος: Απλώνετε το φον ντε τεν από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω

Ξεκινάτε την εφαρμογή από το κέντρο του προσώπου (μέτωπο και πηγούνι) και συνεχίζετε απλώνοντας μικρή ποσότητα στα ζυγωματικά και τέλος, σε όλο το πρόσωπο με απαλές κινήσεις και  φορά προς τα έξω.

Για να δείχνε όσο πιο φυσικό γίνεται αποφεύγετε τη γέφυρα της μύτης και τις γωνίες στη βάση της.

Κανόνας 4ος: Ταμπονάρετε

Όποιος κι αν είναι ο τρόπος που απλώνετε το φον ντε τεν, πινέλο, beauty blender ή με τα δάχτυλα σας, ένα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας: Πρέπει να ταμπονάρετε.

Με αυτόν τον τρόπο η επιδερμίδα δέχεται την αναγκαία ποσότητα. Στην αντίθετη περίπτωση δεν μπορείτε να την ελέγξετε.

Κανόνας 5ος:  Strobing στα σημεία που πέφτει ο ήλιος

Για να αποκτήσετε ένα τέλειο look απλώστε highlighter στα σημεία που «πιάνει» ο ήλιος, όπως είναι τα ζυγωματικά. Επιλέξτε ένα προϊόν λάμψης σε μορφή κρέμας και όχι πούδρας που βαραίνει την επιδερμίδα.

Κανόνας 6ος: Πρώτα απομακρύνετε τη λιπαρότητα και μετά φιξάρετε

Τα blotting papers είναι απαραίτητα αφού με 2-3 κινήσεις αφαιρούν κάθε ίχνος γυαλάδας. Στη συνέχεια απλώνετε με ένα μεγάλο πινέλο μια ανάλαφρη, σχεδόν διάφανη πούδρα μόνο στα σημεία που είναι πιο λαμπερά.

faysbook

demys blog