Μακραίνει τα μαλλιά το ρυζόνερο;

Μακραίνει τα μαλλιά το ρυζόνερο;

Ξέρουμε πως έχετε ιδιαίτερη αγάπη στις φυσικές συνταγές ομορφιάς όσο και εμείς ,για αυτό αποφασίσαμε να βάλουμε κάτω από το μικροσκόπιο της ειδικού μία από τις “συνταγές” που έχει κάνει ένα μεγάλο comeback στην beauty κοινότητα αυτή την εποχή: ο λόγος για τη χρήση ρυζόνερου στα μαλλιά, ένα παραδοσιακό beauty tip με καταγωγή από την Ασία που παραμένει δημοφιλές μέσα στους αιώνες ως το μυστικό για μακριά, γεμάτα υγεία και λάμψη μαλλιά.

Είναι, όμως, αλήθεια πως το ρυζόνερο να κάνει τα μαλλιά να μακραίνουν γρηγορότερα, όπως λένε οι φήμες; Ρωτήσαμε τη δερματολόγο Παναγιώτα Ρήγα η οποία τόνισε πως δεν υπάρχουν μελέτες που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο: «Το τελικό μήκος των μαλλιών μας είναι γενετικά προκαθορισμένο. Γι’ αυτό και παρατηρούμε ότι κάποιοι πληθυσμοί στην Ασία έχουν πλούσια, μακριά μαλλιά χωρίς να κάνουν κάτι το δραματικά διαφορετικό. Είναι απλώς στο DNA τους!»  εξηγεί.

 
 

Όμως υπάρχει αλήθεια σχετικά με την ευεργετική δράση του ρυζόνερου στα μαλλιά: «Το  άμυλο του ρυζιού έχει πράγματι μια μαλακτική επίδραση στην τρίχα, την κάνει πιο λεία και μπορείς να ξεμπερδεύεις τα μαλλιά πιο εύκολα, δεν επιδρά ωστόσο στη ρίζα τους. Σίγουρα τα κάνει πιο λεία, λαμπερά και στιλπνά, σαν να έχεις χρησιμοποιήσει ένα φυσικό conditioner αλλά είναι μύθος ότι το ρυζόνερο κάνει τα μαλλιά να μακραίνουν πιο γρήγορα ή να αποκτούν μεγαλύτερο μήκος» καταλήγει η δερματολόγος.

Πλούσιο σε φυλλικό οξύ, βιταμίνες, αμινοξέα και άλλα μεταλλικά στοιχεία, το ρυζόνερο περιποιείται το τριχωτό και ενδυναμώνει την τρίχα δρώντας ως μια θεραπεία πρωτείνης που καλύπτει την τρίχα εξωτερικά και συμβάλλει στην καταπολέμιση της ξηρότητας και της φθοράς. Αν, λοιπόν, σκέφτεσαι να το δοκιμάσεις, είναι σίγουρο πως μόνο καλό θα κάνει στα μαλλιά σου αλλά δεν είναι η απάντηση που θα τα βοηθήσει να μακρύνουν.

demys blog