Αν σπάνε τα μαλλιά σας δείτε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε!

Αν σπάνε τα μαλλιά σας δείτε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε!

Τα μαλλιά σας σπάνε στις άκρες με αποτέλεσμα να τα κόβετε πιο συχνά απ’ ότι πρέπει και κυρίως απ’ ότι θέλετε.

Οι ειδικοί επιμένουν πως αυτό συμβαίνει γιατί δεν ακολουθείτε τις συμβουλές τους. Ναι, μπορείτε επιτέλους να δείτε τον κομμωτή σας και το πιθανότερο είναι να σας δημιουργήσει ένα νέο χρώμα και κούρεμα.

Θα πρέπει λοιπόν να ακολουθήσετε πιστά τους κανόνες ώστε να του ζητήσετε ένα απλό τριμάρισμα στο τέλος του Καλοκαιριού, κι αυτό επειδή θα έχουν ταλαιπωρηθεί λιγάκι από τη θάλασσα, την πισίνα και τον ήλιο.

Δείτε λοιπόν στη συνέχεια τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε ώστε να μην σπάνε πλέον τα μαλλιά σας. 

Συσκευές θερμότητας: Ναι, βγήκατε από το σπίτι και έχετε πλέον αρκετούς λόγους να δημιουργήσετε και πάλι τους αγαπημένους σας κυματισμούς και μπούκλες ή sleek look. Η συχνή χρήση σεσουάρ και σίδερων καταστρέφει την τρίχα και αυτό σημαίνει πως πρέπει να προσέξετε.

Αν δεν μπορείτε να το αποφύγετε απλώστε προηγουμένως το κατάλληλο προϊόντα προστασίας από τη θερμότητα.

Σφιχτά αξεσουάρ μαλλιών: Σας αρέσει να μαζεύετε τα μαλλιά σας σε ψηλές ή χαμηλές και κυρίως σφιχτές αλογοουρές. Και κότσους. Αυτό σημαίνει πως χρησιμοποιείτε ελαστικά αξεσουάρ που σπάνε τα μαλλιά στο σημείο ακριβώς που τα στερεώνετε.

Σταματήστε το αμέσως. Αφήστε τα στην άκρη και μαζέψτε τα μαλλιά σας με τέλεια, με απαλά scrunchies ή μεταξωτά μαντήλια. Είναι άλλωστε ότι ωραιότερο τώρα το Καλοκαίρι.

Τα χτενίζετε νωπά: Είναι μια συνήθεια που έχετε οι περισσότερες από εσάς και είναι ίσως η χειρότερη. Όταν χτενίζετε τα μαλλιά σας ενώ είναι ακόμη νωπά τα τραβάτε με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται και τέλος να σπάνε.

Είναι καλύτερο να τα πιάσετε σε ένα χαλαρό κότσο ή πλεξούδα ή να τα αφήσετε να στεγνώσουν μόνα τους.

Το παρακάνετε με το λούσιμο: Το καθημερινό λούσιμο είναι κατάλληλο μόνο για εσάς που έχετε λιπαρά μαλλιά. Στους υπόλοιπους τύπους το μόνο που καταφέρνει είναι να προκαλεί ξηρότητα, αφυδάτωση και σπάσιμο της τρίχας.

Δύο φορές την εβδομάδα και πάντα με το κατάλληλο σαμπουάν, είναι υπέρ αρκετές.

demys blog